The Girl Who Played With Fire (2009)


the girl who played with fire

Lansat la mijlocul anului 2009, The Girl Who Played With Fire este cea de-a doua parte a trilogiei Millennium. Aceasta vine în continuarea filmului lansat cu câteva luni mai devreme, The Girl With The Dragon Tattoo. În tranziţia dintre cele două filme nu au existat probleme în privinţa continuităţii, actorii principali rămânând aceeaşi. Totuşi cea mai importantă schimbare o reprezintă cea a regizorului, Daniel Alfredson înlocuindu-l pe Niels Arden Oplev.

În ceea ce priveşte scenariul, acesta merge în continuare pe linia trasată de către romanele lui Stieg Larsson. Partea din mijloc a trilogiei se bazează în principal pe povestea caracterului principal, Lisbeth Salander. Dacă în The Girl With The Dragon Tattoo aceasta a reprezentat o continuă enigmă pentru spectatori, acum toate secretele sale îi vor fi deconspirate.

După întoarcerea din exilul auto-impus, Lisbeth se trezeşte cercetată pentru o serie de crime ce nu par a avea legătură între ele. Toată lumea o consideră vinovată mai puţin Mikael Blomkvist, reporterul pe care l-a ajutat în rezolvarea cazului Vanger.

Încurajat de calitatea precedentei părţi am pornit cu entuziasm şi spre vizionarea continuării acesteia. Trebuie să recunosc că The Girl Who Played With Fire nu mai provoacă aceleaşi emoţii ca predecesorul său, dar calitatea filmului este de asemenea foarte ridicată. Acum doza de mister a fost ceva mai mică, dar compensează prin abundenţa informaţiilor oferite despre caracterele principale. Cu ocazia aceasta vom înţelege mai bine comportamentul lui Lisbeth cunoscând deja trecutul acesteia.

Aşa cum am spus mai devreme, thrillerul regizat de către Daniel Alfredson îşi păstrează o bună parte din suspans, diferenţiindu-se de partea precedentă prin gradul diferit de mister. Dar probabil că aici intră în discuţie şi entuziasmul consumat prin vizionarea primei părţi a seriei. Acesta scade pe măsură ce înaintăm în vizionarea filmului, însă impactul pe care-l imprimă spectatorului rămâne acelaşi.

Deşi probabil că am lămurit destul lucrurile în articolul precedent trebuie totuşi să remarc din nou prestaţia actorilor. Michael Nyqvist şi Noomi Rapace nu dezamăgesc şi continuă să impresioneze în interpretarea personajelor, menţinând astfel intactă atmosferă pe care le-au creat-o până acum.

Analizând la rece acest film am ajuns la concluzia că reprezintă o bună continuare a seriei Millennium. Aşadar nu vă invit să urmăriţi această peliculă doar de dragul primei părţi, ci şi datorită calităţii sale intrinsece.

Sursă poster

Nota IMDb: 6.8

Nota Movie Feeds: 8

Reclame
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: