The Fighter (2010)


the fighterDupă ce în trecut a regizat filme precum Flirting with Disaster, Three Kings sau I Heart Huckabees, David O. Russell revine după aproape 6 ani în atenţia reflectoarelor cu un nou film. The Fighter a fost lansat la sfârşitul anului trecut şi a primit până acum numai feedback pozitiv. Acest lucru este susţinut şi de către nominalizarea la Oscar la categoria pentru cel mai bun film. În mod paradoxal unul dintre producătorii acestui film este chiar Darren Aronofsky, regizorul lui Black Swan, film ce a fost de asemenea nominalizat la Oscar la aceeaşi categorie ca şi The Fighter.

Având la bază fapte reale, The Fighter spune povestea lui Micky Ward, un boxer cu o ascensiune remarcabilă. Provenind dintr-o familie numeroasă, Micky a învăţat toate tainele boxului de la fratele său vitreg, Dicky Eklund. Acesta este supranumit „mândria Lowell-ului” datorită unei lupte celebre ce purtat-o în compania mult mai cunoscutului Sugar Ray Leonard. Totuşi din cauza problemelor cu drogurile cariera sa nu şi-a atins potenţialul, iar acum Dicky este antrenorul fratelui său.

Filmul nu prezintă doar evoluţia previzibilă a unui boxer talentat, ci şi mediul din care acesta provine, precum şi dificultăţile pe care trebuie să le înfrunte. Cu toate că este susţinut, antrenat şi manageriat de către familie, Micky Ward trebuie să pună în balanţă dragostea pentru cei apropiaţi şi dorinţa de a face performanţă.

The Fighter este un film destul de bun, nu degeaba a fost nominalizat la Oscar la 7 categorii. Mi-a plăcut scenariul, dar am apreciat în principal faptul că niciun personaj nu a fost ignorat. Mă refer la cele importante. Se întâmplă deseori ca aceste caractere secundare să fie doar prezentate succint pentru ca apoi restul acţiunii să se desfăşoare în jurul personajului principal. În ceea ce priveşte The Fighter lucrurile nu au stat chiar aşa. Am primit destule informaţii despre fiecare personaj, lucru ce m-a făcut să înţeleg mai bine situaţia tratată.

Distribuţia este alcătuită din actori precum Mark Wahlberg, Christian Bale, Melissa Leo, Amy Adams şi este completată de către Mickey O’Keefe, care-şi joacă propriul rol. Nu cred că mai are rost să spun că evoluţia acestora este una foarte bună deodată ce trei dintre protagonişti au fost premiaţi la Oscar, iar doi dintre ei chiar au câştigat premiile pentru care au fost nominalizaţi. Cei doi câştigători sunt Christian Bale şi Melissa Leo, premiaţi pentru rolurile secundare ce le-au.avut în acest film. Amy Adams a fost nominalizată la aceeaşi categorie, dar a fost învinsă de către colega sa de platou, Melissa Leo.

În cazul în care căutaţi un film ce tratează o dramă familială sau doar vă place boxul, The Fighter este filmul pe care-l căutaţi. Scenariul nu vă va dezamăgi, iar prestaţia actorilor sigur vă va impresiona.

Sursă poster

Nota IMDb: 8.1

Nota Movie Feeds: 8

Reclame
  1. Gata am notat, e pe lista de vazut! 🙂

  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: