Bună! Ce faci? (2010)


Deşi va fi lansat abia anul viitor, Bună! Ce faci? a avut deja premiera pe scena festivalului IIFF. Scenariul este scris de către Lia Bognar, iar regizorul filmului este Alexandru Maftei. Poate că nu sunt cele mai sonore nume ale cinematografiei româneşti, dar asta este mai puţin important, această peliculă ar putea fi rampa lor de lansare.

După aproape 20 de ani de căsnicie viaţa unui cuplu intră într-o stare de monotonie. La fel se întâmplă şi în cazul părinţilor lui Vladimir. Gabriel şi Gabriela au trecut prin multe dezamăgiri în viaţă, dar cu toate acestea au reuşit să rămână împreună şi să dezvolte o viaţă de familie destul de fericită. Cel puţin aşa arată din exterior. Totuşi după ce amândoi părinţii descoperă chat-ul viaţa familiei începe să se schimbe.

Aşa cum spuneam mai devreme, probabil că de Alexandru Maftei nu a auzit prea multă lume. El însă face parte dintr-o generaţie tânără de regizori ce probabil vor încerca să-şi depăşească predecesorii. Până acum cele mai importante producţii la care a colaborat sunt serialele Cu un pas înainte şi Lombarzilor 8, dar şi lungmetrajul Fii cu ochii pe fericire. Analizându-i astfel trecutul s-ar putea să nu-i vedem în întregime potenţialul. Însă după un film precum Bună! Ce faci? trebuie neapărat să-ţi reconsideri părerea.

Bună! Ce faci? este un proiect foarte interesant. Dacă limba vorbită de actori nu ar fi cea atât de cunoscută nouă, atunci am putea crede că avem în faţă o peliculă străină. Această producţie diferă foarte mult de ceea ce s-a realizat până acum în România în materie de film. Imaginea este impecabilă, decorurile de asemeni, iar muzica este în perfectă ambianţă cu povestea filmului. Până şi modul în care scenele sunt filmate este diferit. În general filmul dă impresia de prospeţime, originalitate şi dinamism.  Cred că este exact ceea ce aşteptam de la un film românesc.

Pe lângă toate acestea mai trebuie admirată şi inspiraţia lui Alexandru Maftei de a-i distribui în rolurile principale pe Ionel Mihăilescu şi Dana Voicu, amândoi actori de teatru. Cei doi au o evoluţie impecabilă demonstrând că un actor bun nu trebuie limitat doar la piese de teatru sau lungmetraje. De altfel nici nu ştiu dacă aş putea să găsesc ceva cusururi distribuţiei. Pe lângă cei doi actori amintiţi mai devreme din distribuţie mai fac parte Paul Diaconescu, Ana Popescu, Ioan Ionescu şi Antoaneta Cojocaru. Primul dintre aceştia face un rol foarte bun în pielea lui Vladimir, maturizandu-se parcă odată cu caracterul său. Un actor promiţător într-un film ce este fără îndoială deja o certitudine.

Nota IMDb: 7.2

Nota Movie Feeds: 10

Reclame
  • Caterina
  • 12 martie 2011

  Mi-a placut:)..

  • L-ai vazut pana la urma?

    • Caterina
    • 12 martie 2011

    Da, da.. L-am prins la cinema:)..

 1. 11 octombrie 2010

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: