The Killer Inside Me (2010)


Difuzat în cadrul festivalului de film IIFF, The Killer Inside Me a apărut anul acesta şi este regizat de către Michael Winterbottom. Scenariul este scris de către regizorul filmului The Painted Veil, John Curran, şi are la bază cartea cu acelaşi nume a lui Jim Thompson.

Aşa cum am mai spus şi într-o altă recenzie, Texasul este un loc foarte înşelător. Lasă impresia unei regiuni izolate în care oamenii trăiesc după reguli speciale întocmai pentru a evita apariţia unor conflicte. Însă aşa cum este de aşteptat, regulile sunt foarte des încălcate, iar violenţa escaladează viaţa paşnică a localnicilor.

La fel se întâmplă şi în cazul unui orăşel din această regiune, acolo unde ajutorul de şerif, Lou Ford, trece de graniţa atribuţiilor sale. La început se îndrăgosteşte de o prostituată pentru ca apoi să pună în practică un plan mai mult decât diabolic pentru a o omori pe ea şi pe fiul unui mare industriaş al oraşului. Totuşi în ceea ce părea a fi un plan perfect încep să apară fisuri care îi vor duce pe anchetatori spre un final neaşteptat.

Michael Winterbottom este un regizor de film mai puţin cunoscut cinefililor, dar care în întreagă-i carieră a regizat o serie de filme destul de interesante. Poate că acum ar fi fost mult mai celebru dacă ar fi acceptat oferta de a regiza Good Will Hunting. Din filmografia regizorului britanic fac totuşi parte filme precum A Mighty Heart, 24 Hour Party People, Wonderland sau Welcome to Sarajevo. Tot el este autorul controversatului 9 Songs. De aici vine probabil şi fascinaţia sa pentru scenele (poate prea lungi) de sex.

În ceea ce priveşte distribuţia nu am cum să nu-l remarc pe Casey Affleck. Nu cred că aş greşi dacă aş spune că a dus în spate întreaga peliculă. Potenţialul pe care i l-am sesizat acum câţiva ani în Gone Baby Gone pare să nu mă înşele. Are toate şansele să-l depăşească pe mult mai cunoscutul său frate, Ben. În orice caz nu ar fi prima oară când fiul sau fratele mai mic îşi depăşeşte faimosul predecesor.

Trebuie să admit că şi ceilalţi actori au avut o prestaţie destul de bună, iar dintre aceştia mai excelează şi Elias Koteas. Acesta face un rol bun în pielea unui caracter ale cărui calităţi le scoate foarte bine în evidenţă. Pe lângă cei doi din distribuţie mai fac parte actori precum Jessica Alba, Ned Beatty, Kate Hudson, Tom Bower şi Simon Baker.

În ciuda criticilor primite, The Killer Inside Me este un film destul de bun. Beneficiază de o poveste interesantă şi ne propune să intrăm pentru o scurtă perioadă de timp în mintea unui sociopat. La ieşirea din sala de cinema am auzit multe nemulţumiri legate de finalitatea unui asemenea film. Personal găsesc interesante filmele ce studiază viaţa unor sociopaţi. Nu pentru că aş fi fascinat de modul în care operează, ci pentru că putem înţelege întrucâtva ceea ce se întâmplă în mintea lor. Astfel putem depista pericolele înainte ca acestea să aibă loc. Înţeleg şi şocul celor care au fost marcaţi de brutalitatea afişată în film, dar cred că trebuie să avem tăria de a trece peste aceste scene pentru a vedea clar tabloul final.

Nota IMDb: 6.4

Nota Movie Feeds: 8

Reclame
  1. 11 octombrie 2010

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: