Paper Man (2009)


Apărut anul trecut, Paper Man este un film independent, scris şi regizat de către soţii Kieran şi Michele Mulroney. Aceasta reprezintă prima lor peliculă, însă cei doi vor lucra şi la scenariul viitorului film Sherlock Holmes în regia lui Guy Ritchie.

Richard este un scriitor ce trece printr-o criză de personalitate destul de importantă. Îi lipseşte inspiraţia, căsnicia sa este în declin, iar încrederea de sine este din ce în ce mai scăzută. Cu toate acestea el reuşeşte să o întâlnească pe Abby, o tânără ce pare a fi la fel de nefericită ca şi el.

În ciuda aprecierilor destul de negative ce i-au fost aduse, Paper Man este un film destul de bun. Prin simplitatea scenariului său putem analiza câteva dintre problemele fundamentale ale fiinţei umane. Depresiile apar în viaţa oricui, indiferent de stare socială  sau sex. Aşadar sunt o problemă universală. Ele sunt de obicei ignorate şi astfel se pot transforma în monştri ce ne vor bântui întreaga viaţă. Poate că cea mai bună cale de a scăpa de o asemenea povară este să găseşti pe cineva dornic să te asculte şi care să te şi ajute.

Deşi acţiunea filmului se desfăşoară cu o viteză relativ lentă, acest lucru nu poate decât să fie în ambianţă cu caracterul personajelor. Nu cred că acestea puteau fi puse în valoare altfel. În rest filmul merge exact pe tiparul producţiilor americane. Probabil că principalul punct de atracţie al filmului îl reprezintă tema sa. Aceasta cu siguranţă nu poate atrage foarte mulţi fani din cauza lentorii cu care se desfăşoară, dar în mod clar tratează lucrurile dintr-o nouă perspectivă.

Distribuţia este compusă dintr-un melanj interesant de actori cunoscuţi (Jeff Daniels, Ryan Reynolds şi Lisa Kudrow) şi tinere speranţe (Emma Stone, Kieran Culkin şi Hunter Parrish). Din partea „bătrânilor” se remarcă Jeff Daniels, actor ce a dispărut în ultima vreme din prim-plan însă ce posedă un talent imens. Cu această evoluţie ne arată încă o dată măsura calităţilor sale. De partea cealaltă, Emma Stone se anunţă o viitoare stea a cinematografiei americane, fiind foarte apreciată pentru rolul din Paper Man. De altfel şi mie mi se pare că a avut o evoluţie destul de bună. Prestaţia sa din acest film a ajutat-o probabil să prindă roluri în filme interesante precum Easy A sau Zombieland. Nu e foarte mult dar în orice caz viitorul îi stă în faţă.

Nota IMDb: 7.2

Nota Movie Feeds: 7

Reclame
  1. In sfarsit ai vzut filmul 😀 Ma bucur mult. Deci cum ti sa parut ?

    • Am crezut ca recenzia asta a lamurit lucrurile. In mod clar mi s-a parut interesant filmul. Cu toate astea cred ca se putea si mai bine.

  2. Eh asta e 😛 tu esti expertul.. mie unul mi-a placut destul de mult incat sa fie unul dintre favorite

  3. si nu doar pentru faptul ca am prieteni imaginari :))

  4. pai na … nu trebuie sa fie cel mai bestial film ever made ca sa fie unul favorit.. conteaza ce vezi tu in el

    • eu ma refeream la prieteni imaginari. filmul a fost bun, chiar iti multumesc de recomandare 🙂

  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: