Y Tu Mamá También (2001)


Y Tu Mamá También este filmul ce în 2001 l-a propulsat pe Alfonso Cuarón pe scena mare a cinematografiei. Alături de fratele său Carlos, regizorul mexican este şi autorul scenariului acestui film. De altfel cei doi au fost nominalizaţi la Oscar pentru calitatea şi originalitatea acestuia.

Julio şi Tenoch au în faţă o vară destul de plictisitoare după ce iubitele lor au plecat în vacanţă în Europa şi i-au lăsat fără prea multe perspective. Însă după ce o descoperă pe Luisa la o nuntă, îi propun acesteia să meargă împreună spre o plajă mai puţin cunoscută.

Y Tu Mamá También nu este un film foarte complex şi nici nu încearcă să fie. Este un film despre prietenie, sex şi viaţă în general. Însă dincolo de simplitatea sa zace mai mult decât am putea crede. Drumul urmat de către protagonişti este unul prin care capătă ceva mai multă experienţă şi învaţă mai multe despre ei şi despre cei din jur. Este cumva o trecere la un alt nivel. Iar noi putem înţelege astfel cum relaţiile încep sau se termină.

În urma lansării acestui film, Alfonso Cuarón a făcut pasul spre capitala mondială a cinematografiei, Hollywood.  Aici a regizat Harry Potter and the Prisoner of Azkaban, un segment din Paris, je t’€™aime, iar apoi a dat lovitura cu distopia Children of Men. Pentru această ultima peliculă s-a mai ales cu alte 2 nominalizări la Oscar. Din păcate pentru el încă nu câştigat acest premiu.

Distribuţia acestui film se bucură de participarea a 3 talente ale cinematografiei latino: mexicanii Diego Luna şi Gael García Bernal şi spaniola Maribel Verdú. Dintre aceştia Gael García Bernal este de departe cel mai cunoscut jucând până în prezent în destul de multe filme bune.  El este de altfel unul dintre cei mai buni actori mexicani ai momentului. Cu toate acestea nici Diego Luna nu este un necunoscut pentru mulţi dintre noi. El a jucat în câteva filme americane precum Milk, Frida sau The Terminal. Cei doi actori mexicani sunt chiar foarte buni prieteni jucând până acum în destule filme împreună.
Pentru Maribel Verdú acesta nu este singurul film mexican în care participă. În 2008 a jucat şi în filmului lui Guillermo Del Toro, El Laberinto Del Fauno. În rest nu prea a reuşit să se facă remarcată şi în afara ţărilor vorbitoare de limbă spaniolă.

Deşi în mod normal aş recomanda filmul tuturor, trebuie să mă văd nevoit de această dată să îi rog pe cei nu-şi pot controla hormonii să renunţe la vizionarea acestui film. Scenele pline de nuduri şi sexualitate nu sunt esenţa centrală a acestui film. Substanţa trebuie căutată mai departe de atât.

Nota IMDb: 7.8

Nota Movie Feeds: 8

Reclame
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: