JCVD (2008)


Jean-Claude Van Damme, un nume cunoscut în întreagă lume. Este însă un om pe care nimeni nu-l vede din perspectiva potrivită. Pentru cei mai mulţi dintre noi el este doar unul dintre actorii de duzină ce apar în filmele sângeroase ce le vedem la televizor în fiecare seară. Unul dintre cei ce promovează violenţa printre tineri. Nu sunt un fan al său, dar nici nu-l blamez pentru ceea ce face. Probabil că aceasta este singura sa cale de a rămâne celebru şi de a câştiga ceva bani.

JCVD analizează mai mult acesta parte a actorului belgian, firea sa umană. În acest film nu-l vom mai vedea pe invincibilul Van Damme, ci pe Van Damme omul. Aşa cum fiecare om e mai mult decât ceea ce pare, aşa este şi în cazul său. Vom vedea modul în care o celebritate sau un anti-star (este alegerea dumneavoastră modul în care vreţi să-l catalogaţi) îşi trăieşte viaţa de zi cu zi. Vom primi poate şi nişte explicaţii pentru momentele critice din viaţa sa.

În orice caz, JCVD nu este un film biografic şi nici nu are intenţia de a-l reabilita pe Jean-Claude Van Damme în faţa audienţei generale. Filmul încearcă să elimine graniţele dintre oamenii obişnuiţi şi cei celebri. Ambele categorii sunt la fel de neputincioase în faţa pericolelor. Diferenţa dintre ele este făcută doar de faimă şi de bani. Dar uneori nici măcar acestea nu reuşesc să-l protejeze pe posesor.

Deşi cel ce atrage întreaga atenţie este Jean-Claude Van Damme, maestrul din spatele filmului este Mabrouk El Mechri, un regizor francez cvasi-necunoscut. El a scris şi scenariul filmului aşa că poate fi creditat cu succesul peliculei. Cu toate acestea tot el a declarat că scenariul scris reprezintă doar 70% din film, iar restul reprezintă improvizaţia actorilor, în special din partea lui Van Damme. Aşadar şi acesta din urmă merită lăudat pentru rolul jucat, mai ales pentru că a reuşit să îşi depăşească condiţia.

JCVD este un film excelent aşa că vă recomand să treceţi peste prima impresie pe care v-o lasă un film cu Van Damme şi să vizionaţi filmul. Vă asigur că nu veţi regreta.

Nota IMDb: 7.3

Nota Movie Feeds: 9

Reclame
    • sargeist
    • 8 septembrie 2010

    stii vorba aia: „si-a trait traiul, si-a mancat malaiul”. am vazut ceva filme cu el si mi-a placut in „Legionnaire”, chiar daca a imbatranit eu inca ma intreb daca mai poate face spagatul ala care ne lasa masca in fiecare film? :))

    • Bineinteles ca poate, doar din asta isi castiga banii pana la urma. Daca imi aduc aminte bine s-ar putea sa-l faca si in filmul asta in vreo scena.

  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: