Seinfeld (1990)


Considerat de către multe publicaţii drept cel mai bun serial din toate timpurile, Seinfeld a fost lansat la începutul anului 1990 şi a acumulat în total 9 sezoane. Creatorii acestuia sunt Larry David şi Jerry Seinfeld.

Acţiunea se concentrează în jurul vieţii de zi cu zi a unui grup de 4 prieteni: Jerry, George, Elaine şi Kramer. Aceştia au o relaţie destul de ciudată, provenind din medii diferite. Jerry şi George sunt prieteni încă din timpul liceului, Elaine este o fostă iubită a lui Jerry, iar Kramer este vecinul de vizavi al acestuia.

Caracterele celor 4 prieteni sunt extreme de interesante căci fiecare are ciudăţeniile sale. George este un tip zgârcit, ipohondru şi constant nemulţumit de ceea ce face. De parcă înfăţişarea nu ar fi de ajuns, George are mereu probleme cu serviciul, femeile şi părinţii. Minciunile pe care le tot spune îl bagă mereu în încurcături din care niciodată nu iese fără ca reputaţia să-i fie şifonată.

Jerry este probabil cel mai normal tip din totul grupul. Totuşi încrederea pe care o are în George îl trage mereu înapoi. Spre deosebire de acesta, Jerry nu are probleme în relaţia cu femeile dar le găseşte mereu câte un defect pentru a se despărţi. Deşi în relaţia cu prietenii este destul de amabil şi generos, cu restul persoanelor este de obicei destul de distant şi rece. Ignoranţa de care dă dovadă este poate cea mai importantă caracteristică a sa pentru că îi inhibă totodată şi sentimentele. Pe lângă toate acestea el are o afinitate interesantă pentru Superman şi o antipatie mutuală pentru Newman, prietenul lui Kramer.

Elaine este singura femeie din tot grupul şi în acelaşi timp cea mai competentă din punct de vedere profesional. Cu toate acestea superficialitatea ei în raport cu relaţiile amoroase o identifică în interiorul grupului, fiind astfel pe poziţii egale cu ceilalţi membri. Câteva dintre caracteristicile cele mai importante ale lui Elaine sunt sinceritatea şi consecvenţa cu care îşi respectă principiile. Acestea îi aduc de foarte multe ori probleme dar în cazul ei totul se rezolvă de obicei de la sine.

Kramer este personajul cel mai efervescent al întreg serialului manifestându-se în calitatea de vecin şi prieten într-un mod extrem de original. Deşi pare naiv şi pierdut în spaţiu, K-man nu pierde nicio ocazie de a-şi face simţită prezenţa oriunde s-ar afla. Probabil însă este mult mai interesant modul în care reuşeşte să supravieţuiască cu un stil de viaţă atât de rebel. Trebuie amintit faptul că nu are un serviciu sau vreun viitor profesional la orizont, iar în ceea ce priveşte celelalte lucruri profită de pe urma lui Jerry. Totuşi el este de departe cel mai popular personaj din grup, un individ care reuşeşte să-i impresioneze pe toţi cei din jurul său.

Despre actorii ce interpretează aceste personaje nu pot fi spuse foarte multe lucruri. Au ajuns celebri în întreaga lume prin intermediul serialului şi sunt până în ziua de astăzi asociaţi cu personajele interpretate. Merită aşadar lăudaţi Jerry Seinfeld (Jerry), Michael Richards (Kramer), Julia Louis-Dreyfus (Elaine) şi Jason Alexander (George).

Deşi nu am o prea mare experienţă în ceea ce priveşte serialele, pot totuşi să declar că Seinfeld este un sitcom excelent, ce cu siguranţă îşi va lăsa amprenta pe fiecare spectator.

Nota IMDb: 9.4

Nota Movie Feeds: 10

Reclame
  1. P.S. A se multumii subsemnatei :))

    • Chiar să ştii că de nu erai tu cu siguranţă nu aş fi văzut serialul ăsta. Merci fain de recomandare 🙂

  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: