Sherlock Holmes (2009)


După o multitudine de filme cu şi despre lumea mafiotă a Londrei, Guy Ritchie a schimbat registrul şi s-a orientat spre ecranizarea uneia dintre cele mai citite cărţi din lume, Sherlock Holmes. Filmul a apărut în ziua de Crăciun a anului trecut şi îi are ca scenarişti pe Michael Robert Johnson, Anthony Peckham şi Simon Kinberg. În realizarea scenariului aceştia s-au inspirat bineînţeles din poveştirile lui Sir Arthur Conan Doyle, creatorul celebrului detectiv.

Lord Blackwood devine o ameninţare pentru pacea locuitorilor Londrei săvârşind crime prin ritualuri odioase. În ciuda capturării sale de către Sherlock Holmes şi asistentul său, Dr. Watson, Blackwood nu şi-a spus ultimul cuvânt. Întoarcerea sa este mult mai înfricoşătoare şi îi împinge pe londonezi spre o teamă desăvârşită.

Guy Ritchie probabil că nu mai are nevoie de nicio prezentare. El este unul dintre cei mai „în formă” regizori britanici ai momentului. În afara mariajului cu Madonna, filme precum Lock, Stock And Two Smoking Barrels, Snatch ori RocknRolla i-au adus notorietatea. La cei 41 de ani ai săi cota tinde să-i crească de la film la film. Aşadar ne putem aştepta doar la lucruri bune din partea talentatului regizor englez.

Majoritatea actorilor prezenţi în film sunt britanici, cu toate că unele dintre cele mai importante roluri sunt jucate de actori străini. Dintre aceştia Robert Downey Jr. îl interpretează pe celebrul detectiv englez, iar Rachel McAdams pe Irene Adler. Din distribuţie mai fac parte Jude Law şi Mark Strong. Cu toate că nu s-au aflat la potenţial maxim, prestaţia lor nu a avut câtuşi de puţin de suferit, ba chiar aş putea să-i remarc pe Robert Downey Jr. şi Mark Strong. Dacă acestuia din urmă i-am apreciat în postul precedent talentul de a evolua în roluri secundare, sunt plăcut surprins să observ cât de bine Robert Downey Jr. a reuşit să intre în pielea lui Sherlock Holmes. Acesta îi conferă caracterului său misterul şi atitudinea necesară pentru a-l face destul de credibil.

Sherlock Holmes este un film excelent, poate cea mai bună ecranizare a celebrei cărţi. Cu o coloană sonoră şi o cinematografie extraordinară, pelicula nu dezamăgeşte şi este deja un succes financiar. De fapt cam acesta ar fi şi unul dintre lucrurile care mă deranjează, izul de blockbuster. Totuşi cred că acest lucru nu-l va deranja prea mult pe un fan al povestirilor cu detectivul englez. În concluzie, Sherlock Holmes este un film ce nu trebuie ratat, mai ales că finalul promite o continuare.

Nota IMDb: 7.6

Nota Movie Feeds: 8

Reclame
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: