Body of Lies (2008)


Apărut în 2008, Body of Lies este ultima producţie a celebrului regizor britanic Sir Ridley Scott. Scenariul este semnat de către William Monahan, laureat al unui Oscar pentru contribuţia sa la filmului The Departed. Monahan a avut ca sursă de inspiraţie romanul cu acelaşi nume al lui David Ignatius.

Acţiunea filmului este concentrată în jurul luptei americanilor împotriva terorismului. Roger Ferris este un agent al CIA ce luptă în Orientul Mijlociu împotriva acestei ameninţări. Sub coordonarea şefului său, Ed Hoffman, el trebuie să-l captureze pe unul dintre cei mai importanţi lideri ai terorismului, Al-Saleem.

Sir Ridley Scott este unul dintre cei mai de succes regizori britanici, motiv pentru care i-a şi fost acordat titlul de „Sir”. Cu o mulţime de filme bune la activ el este probabil unul dintre cei mai constanţi cineaşti ai ultimelor decenii. Câteva dintre cele mai bune filme ale sunt: Alien, Blade Runner, Thelma & Louise, Gladiator, Black Hawn Down, Kindom of Heaven şi American Gangster. Destul de multe filme bune pentru un singur regizor, nu? Cred că asta spune multe despre Ridley Scott. Iar ceea ce e şi mai interesant este că el mai are un frate, Tony Scott, regizorul filmului True Romance.

Deşi actorul principal este Leonardo DiCaprio, favoritul lui Ridley Scott, Russell Crowe, nu putea lipsi din distribuţia filmului. Pe lângă aceşti doi actori îşi mai fac loc Mark Strong şi Golshifteh Farahani. Prestaţia actorilor este extraordinară, iar Di Caprio impresionează pur şi simplu prin evoluţia sa. Chiar dacă nu s-a bucurat până acum de prea multe premii, el se află momentan în vârful carierei. Dar ţinând cont de filmele pe care le-a făcut şi de prestaţia pe care a avut-o în acestea, este de aşteptat ca el să urce şi mai mult, ajungând poate la statutul de cel mai bun actor. Surprinzător sau nu, Russell Crowe nu iese prea mult în evidenţă, stând tot filmul în umbra lui DiCaprio. Cu toate acestea consider că el a făcut un rol foarte bun, asta şi pentru că personajul pe care l-a avut de interpretat este unul destul de misterios, acţionând mai mult din umbră.
În ciuda acestor două nume mari ale cinematografiei am rămas impresionat de prestaţia lui Mark Strong, un actor englez de origine italiană. Acesta a reuşit să intre foarte bine în pielea caracterului său, dându-i astfel o replică pe măsură lui Leonardo DiCaprio. Deşi are multe filme la activ, Mark Strong nu s-a bucurat până acum de prea multe roluri principale, dar poate că asta se datorează şi faptului că reuşeşte să interpreteze foarte bine personajele secundare. Nu m-ar mira dacă în viitor ar reuşi să obţină premii importante pentru prestaţiile sale.

Cu toate că nu străluceşte, Body of Lies este un film destul de bun. Cu o intrigă destul de interesantă şi o acţiune palpitantă, filmul reuşeşte ceea ce câştigătorul de anul acesta al Oscarului nu a putut, să nu plictisească şi să ţină în priză spectatorul. Aşadar Body of Lies este un film pe care îl recomand şi pe care sper ca-l veţi viziona cu plăcere.

Nota IMDb: 7.2

Nota Movie Feeds: 8

Reclame
  1. 26 octombrie 2010

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: