El Secreto De Sus Ojos (2009)


Coproducţia argentiniano-spaniolă este una dintre surprizele plăcute ale acestui an. Pelicula a fost nominalizată la premiile Oscar pentru cel mai bun film străin al anului. Omul din spatele acestui film este Juan Jose Campanella. El este atât regizorul cât şi scenaristul acestui film. Însă trebuie menţionat că scenariul este bazat pe cartea lui Eduardo Sacheri.

Pentru avocatul Benjamin Esposito cazul Morales reprezintă un punct de cotitură în viaţa sa. Moartea violentă a unei tinere îl şochează profund şi îl face să se implice mai mult decât ar trebui în acest caz. În acelaşi timp el se îndrăgosteşte de şefa sa, Irene. Dar o serie de eşecuri îl aruncă într-o viaţă „goală”, care nu-i oferă prea multe satisfacţii.

Campanella este unul dintre cei mai bine cotaţi regizori argentinieni. O dovadă care atestă acest lucru o reprezintă această a două nominalizare la Oscar pentru unul dintre filmele sale. Primul său film nominalizat la aceste premii este El Hijo De La Novia, apărut în 2001. Campanella nu este doar un regizor de lungmetraje, munca sa întinzându-se şi pe teritoriul televiziunii. Astfel el a regizat unele episoade din cunoscutele seriale americane House şi 30 Rock. Din filmografia regizorului argentinian mai fac parte şi Luna de Avellaneda, Il mismo amor, il misma Iluvia, dar şi Ni el tiro del final.

Distribuţia filmului conţine pe unii dintre cei mai buni actori argentinieni ai momentului. Dintre aceştia doar Soledad Villamil şi Ricardo Darin au mai lucrat cu Campanella. Darin este chiar unul dintre preferaţii regizorului argentinian, participând în total la 3 dintre filmele acestuia. Pe lângă cei doi actori din distribuţie mai fac parte Pablo Rago, Guillermo Francella şi spaniolul Javier Godino. Prestaţia acestora a fost una foarte bună, impresionandu-mă actorul principal, Ricardo Darin. Acesta a reuşit să intre foarte bine în pielea personajului său, transpunând cu realism emoţiile acestuia. Un alt actor pe care l-am remarcat este Guillermo Francella. Acesta a reuşit să facă din caracterul său, Sandoval, unul dintre personajele cele mai interesante din acest film.

El Secreto De Sus Ojos este aşa cum am mai spus o surpriză foarte plăcută. Ba chiar tind să cred că acesta este unul dintre cele mai bune filme ale anului. În orice caz este mai bun decât producţii mult mai bine cotate. Se pare aşadar că cinematografia argentiniană poate produce filme de calitate.

Nota IMDB: 8.5

Nota Movie Feeds: 9

Reclame
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: