New York, I Love You (2009)


New York, I Love You este un film apărut în 2009 şi este produs de către Emmanuel Benbihy şi Marina Grasic. Aceştia sunt şi producătorii lui Paris, je t’aime. De altfel Emmanuel Benbihy este cel ce deţine franciza Cities of love din care fac parte aceste două filme. Această franciză este în dezvoltare şi are în plan realizarea unor filme ce au la bază oraşe ca Shanghai şi Rio de Janeiro.

Filmul este de fapt o colecţie de 11 scurtmetraje ce nu au legătură unul cu altul, dar care îşi intersectează cumva personajele. Aceastea sunt create de regizori precum Yvan Attal, Jiang Wen, Brett Ratner, Mira Nair, Shunji Iwai, Shekhar Kapur, Allen Hughes, Fatih Akin, Natalie Portman, Joshua Marston şi Randy Balsmayer. Fiecare dintre aceştia este responsabil de câte un segment al filmului. Pe lângă aceştia la scenariile scurtmetrajelor au mai lucrat Israel Horovitz şi regretatul Anthony Minghella.

Povestea e oarecum simplă pentru că durata medie a fiecărui segment este de 10 minute. În orice caz toate au ca temă dragostea. În mare scurtmetrajele sunt destul de interesante, iar câteva dintre ele sunt chiar reuşite. Dar mai sunt şi câteva care sunt atât de ambigue încât provoacă prea multă confuzie. Probabil că asta este şi cauza eşecului financiar al filmului. Dar cu toate acestea New York, I Love You este un film decent. În orice caz este mult mai bun decât comediile răsuflate ce au invadat lumea cinematografiei în ultima vreme.

Distribuţia este foarte bogată, abundând în actori de calitate. Aceasta este formată din actori precum Ethan Hawke, Andy Garcia, Natalie Portman, Hayden Christensen, Rachel Bilson, James Caan, Bradley Cooper, Chris Cooper, Robin Wright Penn, Orlando Bloom, Christina Ricci, Eli Wallach, Shia LaBoeuf, John Hurt, Maggie Q, Qi Shu şi Julie Christie. Această distribuţie bogată în staruri ale cinematografiei este încă un plus al acestui film. Prestaţia lor se ridică la înălţimea aşteptărilor, aşa că din acest punct de vedere filmul nu are de suferit.

În concluzie New York, I Love You este un film destul de bun ce reprezintă o alternativă decentă la afluenţa de filme mizerabile apărute în ultimii ani. Chiar dacă nu străluceşte, filmul transmite o parte din energia sa pozitivă spectatorilor. Măcar pentru acest lucru această producţie merită apreciată.

Nota IMDB: 7.1

Nota Movie Feeds: 7

Reclame
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: