The Time Traveler’s Wife (2009)The Time Traveler’s Wife este un film apărut în 2009 şi regizat de Robert Schwentke. Filmul are la bază cartea cu acelaşi nume, scrisă de către Audrey Niffenegger. Sarcina adaptării unui scenariu pe baza acestei cărţi i-a revenit lui Bruce Joel Rubin, deţinător al unei statuete Oscar pentru scenariul filmului Ghost.

Henry lucrează la o bibliotecă şi pare că duce o viaţă obişnuită. Însă nu este deloc aşa. El are un dar special, o abilitate deosebită, mai exact poate călători în timp. Însă nu poate controla când şi unde să călătorească. Din titlul filmului ne dăm seamă că în viaţa lui există şi o femeie. Relaţia sa cu Clare este una specială, dar în ce constă aceasta nu veţi afla decât urmărind filmul.

Despre regizorul acestui film, Robert Schwentke, nu pot fi spuse prea multe, el fiind la începuturile carierei. Însă am putea să-i urăm să înveţe din greşelile pe care le-a făcut cu această peliculă şi ca pe viitor să facă o treabă cel puţin la fel de bună.

The Time Traveler’s Wife face parte din acea categorie a filmelor care sunt mai slabe decât cărţile după care sunt inspirate. Şi nu spun asta doar de dragul de a minimaliza reuşitele filmului. Multe scene sunt scurtate extrem de mult în raport cu cartea, iar personajele sunt sub-caracterizate. Pe lângă asta subiectul filmului este destul de încâlcit, scenaristul nereuşind să transpună prea bine povestea pe peliculă. Această superficialitate nu face bine deloc filmului, reducându-i mult din potenţial.

Dar filmul are şi părţile sale bune iar distribuţia este una dintre acestea. Aceasta conţine actori precum Eric Bana şi Rachel McAdams, Ron Livingston şi Jane McLean. Cei doi actori principali, Bana şi McAdams, au o prestaţie foarte bună. De altfel cred că ei au dus filmul „în spate” mai mult decât ar fi trebuit. Rachel McAdams arată astfel că se află într-un continuu progres, crescând de la rol la rol. Mică mi-ar fi mirarea dacă în câţiva ani va ajunge una dintre cele mai apreciate actriţe ale generaţiei sale. Cât despre Eric Bana aş putea spune că este unul dintre cei mai sub-apreciaţi actori ai momentului. Australianul a dus la îndeplinire fiecare rol cu bine, dar din păcate nu a fost apreciat pe măsura valorii sale. Poate totuşi că în viitor acest lucru se va schimba şi-l vom vedea mai des în lumina reflectoarelor, acolo unde îi este locul.

The Time Traveler’s Wife este aşadar un film decent, cu o poveste interesantă, dar care clachează acolo unde ar fi trebuit să exceleze. Poate că producătorul acestui film, Brad Pitt, ar fi trebuit să facă o treabă mai bună cu acest film, dar până una alta trebuie să ne mulţumim cu ce a ieşit. Şi totuşi nu ne putem plânge. Avem în faţă un film rezonabil ce trebuie apreciat pentru ceea ce este şi nimic mai mult.

Nota IMDB: 7.2

Nota Movie Feeds: 7+

Reclame
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: