Brothers (2009)


Brothers este un film apărut la sfârşitul anului ce tocmai s-a încheiat, regizat de către Jim Sheridan. Este o adaptare a filmului danez Brødre. Brothers a primit de asemenea nominalizări la două categorii pentru Globurile de Aur.

Filmul spune povestea a doi fraţi, Sam şi Tom. Unul dintre ei (Sam) este puşcaş marin şi este trimis în mod constant în Afganistan, iar celălalt (Tom) este proaspăt eliberat din închisoare. Sam are o familie frumoasă dar îşi iubeşte în acelaşi timp meseria, în timp ce Tom îşi pierde majoritatea timpului prin baruri. Cu toate acestea fratele cel „năzdravan” reuşeşte treptat să se reabiliteze în lipsa fratelui său.

După cum am spus şi mai înainte filmul este regizat de Jim Sheridan, un irlandez ce a fost nominalizat în întreaga-i carieră de 6 ori la premiile Oscar pentru filme precum In America, In The Name Of The Father sau My Left Foot: The Story Of Christy Brown. Din păcate nu a avut noroc să câştige niciun Oscar până acum deşi poate ar fi meritat. Pe lângă filmele deosebite pe care le-a regizat şi-a mai pus semnătura şi pe „infamul” Get Rich or Die Tryin’, avându-l în distribuţie pe „celebrul” 50 Cent. Sperăm însă că pe viitor îşi va repara greşeala şi va uimi din nou lumea cu eventuale filme de excepţie, aşa cum doar el ştie să regizeze.

Brothers pleacă de la un subiect foarte interesant, având un potenţial uriaş. Însă clachează exact în momentele în care ar fi trebuit să se facă remarcat. Nu voi dezvălui exact unde s-a greşit pentru că astfel aş strica din farmecul filmului, dar pot spune că unele caractere nu au fost dezvoltate îndeajuns. Veţi observa pe parcursul filmului la ce anume mă refer.

De altfel actorii profită de potenţialul filmului făcând nişte roluri incredibile. Mă refer în primul rând la Tobey Maguire, cel ce reuşeşte să scape astfel de imaginea pe care şi-a făcut-o prin rolul intrepretat în seria Spiderman. Dacă va continua pe aceeaşi linie poate deveni unul dintre cei mai buni actori ai generaţiei sale. Nu m-ar mira dacă ar primi o nominalizare importantă pentru rolul din acest film. Jake Gyllenhaal face şi el un rol bun, amintindu-ne de vremurile în care juca în filme precum Donnie Darko sau Brokeback Mountain. Cu toate că în ultimii ani nu a făcut progresele pe care le aşteptam de la el, rămâne unul dintre cei mai talentaţi tineri actori. Din distribuţie mai fac parte actori precum Natalie Portman, Sam Shepard şi Bailee Madison. Natalie Portman se află în aceeaşi situaţie ca şi Jake Gyllenhaal, făcând un rol destul de bun. Aşteptăm însă să mai progreseze în viitor şi să-şi folosească din plin potenţialul în viitoarele sale filme.

În final Brothers este un film bun, dar care putea fi şi mai bun de atât. Însă ceea ce e clar este că depăşeşte fără probleme multe alte filme mult mai bine cotate .

Nota IMDB: 7.6

Nota Movie Feeds: 7+

Reclame
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: