Amintiri Din Epoca De Aur (2009)


Amintiri Din Epoca De Aur este ultima producţie a lui Cristian Mungiu. A apărut în 2009 şi îi are ca regizori pe Hanno Höffer, Ioana Uricaru, Răzvan Mărculescu, Constantin Popescu şi Cristian Mungiu. Scenariul este de asemenea oferit de Cristian Mungiu.

Amintiri Din Epoca De Aur este de fapt o colecţie de scurtmetraje structurate în două părţi: „Tovarăşi, frumoasă e viaţa!” şi „Dragoste în timpul liber”. Acestea tratează o temă pe cât de serioasă, pe atât de amuzantă, viaţa în perioada comunismului. Mai exact este vorba de legendele urbane ce au circulat în acea perioadă.

Prima parte a filmului, „Tovarăşi, frumoasă e viaţa!”, tratează legendele în cauză punând accentul mai ales pe comicul lor. Scurtmetrajele din partea a doua, „Dragoste în timpul liber”, reuşesc să aibă pe lângă amuzament şi o doză de subtilitate ce le conferă o importanţă sporită.

Din distribuţia acestei producţii fac parte actori precum Alexandru Potocean, Diana Cavallioti, Radu Iacoban, Vlad Ivanov, Tania Popa, Gabriel Spahiu sau Călin Chirilă.

Pe Cristian Mungiu cu siguranţă îl ştiţi după 4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile sau poate chiar Occident. După drama care i-a adus atât succes (432) şi-a dorit să facă şi o comedie. Aşa ca i-a cooptat pe unii dintre cei mai promiţători noi regizori şi s-a pus pe treabă. Ceea ce a ieşit este această colecţie excelentă de scurtmetraje.

Hanno Höffer este mai bine cunoscut drept solistul formaţiei Nightlosers, dar ocupaţia sa de bază este aceea de regizor de filme. Însă se mai ocupă şi de coloana sonoră a filmelor la care colaborează. A mai regizat printre altele scurtmetraje ca Dincolo, Telefon în străinătate sau Ajutoare Umanitare, dar şi un documentar despre Nadia Comaneci. Sperăm însă că pe viitor se va ocupa şi de lungmetraje.

Chiar dacă nu poate fi numit chiar film, Amintiri Din Epoca De Aur este o comedie excelentă, peste multe producţii de acest gen apărute în ultima vreme.

Pentru mai multe informaţii legate de această producţie puteţi accesa site-ul oficial.

Nota IMDB: 8.2

Nota Movie Feeds: 9

 

Reclame
  1. 11 octombrie 2010

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: