Coco Avant Chanel (2009)


Scris şi regizat de Anne Fontaine, Coco Avant Chanel este unul dintre cele mai importante filme franceze ale acestui an. Este de asemenea primul film important al regizorei luxemburgheze.

Aşa cum o spune şi titlul filmului, povestea este despre viaţa lui Coco Chanel înainte ca aceasta să devină celebră. Fiind abandonată împreună cu sora sa la un orfelinat încă de la o vârstă fragedă, Gabrielle, sau mai bine zis Coco, ştie că pe viitor nu va duce o viaţă uşoară. Dar asta nu o împiedică să-şi piardă speranţa. Dovedind un talent ieşit din comun pentru croitorie încă din tinereţe, tânăra Coco îşi duce traiul alături de sora sa cântând într-un club de cabaret şi cosind. Din fericire nu se mulţumeşte doar cu atât. După ce-l întâlneşte pe aristocratul Balsan, profită de bunăvoinţă sa şi se foloseşte de cunoştintele şi relaţiile sale pentru a-şi face cunoscută părerea despre modă, dar şi despre celebrele-i pălării.

Filmul este destul de controversat mai ales deoarece Anne Fontaine (regizorul acestui film) a ales să-i prezinte viaţa lui Coco Chanel doar dinainte de a deveni celebră. Astfel a evitat momentul în care celebra creatoare de modă a avut o relaţie cu un important ofiţer nazist. Pentru acest lucru Coco Chanel a fost catalogată de către o parte a francezilor drept trădătoare, dar culmea i-a sporit faima în rândul britanicilor. Totuşi cred că producătorii acestui film nu ar trebui blamaţi pentru acest lucru, fiind evident că au intenţionat să prezinte viaţa revolutionarei creatoare de modă doar până la momentul specificat de titlu.

Cu toate aceste controverse Coco Avant Chanel este un film interesant care profită din plin de pe urma unui scenariu şi a unei regii foarte bune. Însă filmul are parte şi de câteva momente de acalmie, ce ar putea plictisi spectatorul. Dar asta nu ştirbeşte prea mult din farmecul filmului, deoarece suplineşte prin prestaţia excelentă a actorilor.

Din distribuţia filmului fac parte actori precum Audrey Tautou, Alessandro Nivola, Benoît Poelvoorde, Marie Gillain şi Emmanuelle Devos. Interpretarea lui Audrey Tautou este una de excepţie care i-ar putea aduce o binemeritată nominalizare la Oscar. Alessandro Nivola face şi el un rol destul de bun, deşi a fost nevoit să înveţe franceză pentru acest rol.

Nota IMDB: 6.6

Nota Movie Feeds: 8

Reclame
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: