The Boat That Rocked (2009)


Lansat chiar anul acesta, The Boat That Rocked este un film scris şi regizat de neo-zeelandezul Richard Curtis. Cariera acestuia se leagă de filme precum Love Actually, Four Wedding and a Funeral, Bean sau Nothing Hill. Cu toate că The Boat That Rocked este doar abia al doilea său film ca regizor după Love Actually, începutul pare promiţător.

Deşi anii ’60 au fost cei mai productivi din punct de vedere muzical din toate timpurile, în Marea Britanie posturile de radio nu difuzau aproape deloc muzică pop-rock. Iar asta le-a dat oportunitatea posturilor radio pirat să se afirme. Radio Rock este unul dintre acestea şi poate chiar postul de radio cu cel mai mare succes din Regat. Însă Radio Rock nu este un post pirat obişnuit. Transmisiile postului se fac de pe un vas aflat în largul Mării Nordului, pe care se află întregul „echipaj” al radioului. Acesta cuprinde 8 dj, fiecare fiind  mai ciudat decât celălalt.

Cu toate că a avut puţin succes în Marea Britanie, The Boat That Rocked tinde să devină un film cult pentru mulţi fani. Cu toate acestea părerile despre film sunt împărţite, majoritatea criticilor fiind nemulţumiţi de lungimea filmului şi de faptul că personajele nu sunt dezvolate îndeajuns. Producătorii chiar au eliminat câteva scene pentru varianta lansată în Statele Unite. Deşi sunt de acord cu reacţia criticilor legată de personaje, nu pot să înţeleg de ce filmul a fost considerat prea lung. Scenele care au fost eliminate sunt foarte interesante şi poate că ar fi rezolvat cumva şi cea de-a două problemă ridicată de critici. Aşadar vă invit să urmăriţi versiunea lansată pentru Marea Britanie şi Europa.

The Boat That Rocked are o coloană sonoră incredibilă, formată din melodii pop-rock lansate în anii ’60-’70. Asta cu siguranţă este un plus, din acest punct de vedere filmul asemănându-se cu filme precum Almost Famous sau Across the Universe.

Distribuţia filmului este plină de actori britanici, aşa cum era şi de aşteptat. Printre aceştia se enumeră Bill Nighy, Tom Sturridge, Will Adamsdale, Tom Brooke, Nick Frost, Rhys Darby, Chris O’Dowd, Kenneth Branagh, Rhys Ifans şi Emma Thompson. Pe langă aceştia se mai adaugă şi americanul Philip Seymour Hoffman.

Nota IMDB: 7.6

Nota Movie Feeds: 8

Reclame
  1. 11 octombrie 2010

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: