True Romance (1993)


Cu siguranţă toată lumea ştie de Quentin Tarantino. După cum am mai spus în unul dintre postările anterioare, este considerat cel mai bun regizor la ora actuală. Nu mă pricep la astfel de clasamente şi nici nu mă întrec în aprecieri de acest gen, dar consider că mai are de muncă până să poată fi considerat astfel.

Deşi munca îi este apreciată, nu cred că multă lume ştie şi de alte filme ale lui Tarantino înafară de Pulp Fiction, Reservoir Dogs, Kill Bill 1,2 şi mai nou Inglorious Basterds. Pe cel din urmă lumea se grăbeşte să-l catalogheze drept cel mai bun film al său. Nu le împărtăşesc părerea, dar nu asta contează.

Deşi True Romance nu este regizat de Tarantino, acesta îşi pune semnătura pe scenariul filmului. A apărut în 1993, între Reservoir Dogs şi Pulp Fiction. Pentru cei ce l-au urmărit pe Tarantino, acest film este similar cu celelalte semnate de talentatul regizor, actor, scenarist şi producător american. Mă refer în primul rând la desfăşurarea filmului. Finalul este de asemenea tipic lui Tarantino, fiind similar cu multe dintre filme sale. Nu voi spune cu care pentru a nu strica plăcerea vizionării filmului, dar pot spune că sunt cel puţin două cu care se aseamănă. Probabil că mulţi nu vor fi de acord cu mine, dar cred că ar trebui să facă ceva în legătură cu asta.

Povestea filmului implică o combinaţie explozivă între dragostea dintre un „pierde-vară” şi o damă de companie, droguri, jafuri şi bineînţeles crime. Un scenariu destul de interesant, nu?

L-am tot pomenit pe Quentin Tarantino până acum, dar nu am spus nimic despre regizorul acestui film. El este englezul Tony Scott. Un regizor destul de renumit în anii ’80 şi ’90. Înafară de True Romance a mai regizat filme precum Top Gun, Crimson Tide, Deja Vu, Enemy of the State şi mai nou Taking of Pelham 1 2 3. Toate au fost filme cu bugete imense, dar cu un succes moderat.

Distribuţia filmului este una foarte bogată în actori cu renume. Aceasta cuprinde actori precum Christian Slater, Patricia Arquette, Dennis Hopper, Christopher Walken, Brad Pitt, Val Kilmer, Samuel L. Jackson, Gary Oldman, Michael Rapaport sau James Gandolfini. Cei doi actori principali, Christian Slater şi Patricia Arquette au făcut roluri foarte bune, dar din păcate cariera lor nu a continuat pe aceeaşi trasă.

Nota IMDB: 7.9

Nota Movie Feeds: 8

Reclame
  1. 26 octombrie 2010
  2. 26 octombrie 2010

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: