Hard Candy (2005)


Cine-ar fi crezut că americanii ştiu să facă filme bune fără să folosească un buget imens ori efecte speciale? Poate sună paradoxal, dar da, este adevărat. Hard Candy se bazează doar pe o mână de actori şi pe o poveste simplă (dar eficientă).

Ea este o tânără de 14 ani, iar el este un fotograf de 30 şi ceva de ani. Se întâlnesc pe un chat şi se hotărăsc să se întâlnească şi în viaţă reală. Însă aparenţele înşeală şi se pare că cineva va avea de suferit.

Cam asta este tot ce trebuie să ştiţi despre povestea filmului, căci altfel farmecul vizionării lui s-ar diminua considerabil. Totuşi trebuie să vă avertizez că vă va afecta atât din punct de vedere afectiv, cât şi fizic.

Din acea „mână” de actori de care pomeneam, cei mai importanţi sunt cei care joacă în rolurile principale, Ellen Page şi Patrick Wilson. Pentru cei doi Hard Candy a reprezentat o adevărată rampă de lansare. După acest film cei doi au prins roluri în filme foarte bune şi şi-au dovedit valoarea. Patrick Wilson a mai jucat înafară de acest film în The Phantom of the Opera, Little Children şi Watchmen.

După cum spuneam, Ellen Page se face cunoscută odată cu acest film, ea jucând până atunci doar în seriale şi în filme mai slabe. După doi ani de la rolul senzaţional din Hard Candy urmează cel din Juno, rol pentru care primeşte o nominalizare la Oscar. În momentul de faţă este considerată drept una dintre cele mai promiţătoare actriţe din branşă.

Deşi filmul este catalogat drept thriller, el nu se încadrează neapărat în tiparul obişnuit al filmelor de acest gen. Creatorii acestui film, regizorul David Slade şi scenaristul Brian Nelson, aduc filmului o notă de originalitate. Exact acest lucru este ceea ce le lipseşte filmelor din zilele noastre. Cei doi au mai colaborat şi în producerea filmului 30 Days of Night, însă cu mai puţin succes. Dar poate că în viitor vor reuşi să mai producă un film cel puţin la fel de bun ca Hard Candy.

Nota IMDB: 7.2

Nota Movie Feeds: 8

Reclame
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: