Pride and Glory (2008)


După ce 4 poliţişti au fost ucişi în condiţii suspecte, o echipă specială este formată. Din componenţa acesteia face parte şi Ray Tierney. Trebuie menţionat că acesta face parte dintr-o familie cu ramuri adânci în poliţie, fratele său, Frannie, fiind căpitanul secţiei de poliţie din care făceau cei 4 poliţişti ucişi, iar tatăl sau fiind de asemenea un ofiţer cu un rang important în poliţia oraşului Detroit. De asemenea din secţia lui Frannie mai face parte şi Jimmy, cumnatul acestuia. Pe parcursul anchetei Ray descoperă indicii ce duc spre un rezultat uimitor, ce ar murdări imaginea poliţiei. S-ar părea că aproape toţi membrii secţiei lui Frannie sunt corupţi.

Tema filmului este una foarte interesantă, tratând nişte probleme destul de serioase. Însă din păcate Pride and Glory are câteva defecte care-i ştirbesc din strălucire. În primul rând mă refer la unele scene din film. Cred că ori au fost exagerate sau că au fost destul de slabe, ori nu-şi aveau rostul. Pe lângă asta nici finalul parcă nu e cel mai bine ales.

În mare filmul arată ca o ciornă care n-a fost corectată. Pentru asta îi acuz pe cei doi scenarişti, Joe Carnahan şi Gavin O’Connor. Cel din urmă este şi regizorul acestui film. Ei ar fi trebuit să retuşeze filmul astfel încât să se deosebească cumva de celelalte filme care tratează subiecte similare. Filmului i-ar fi folosit mai multă subtilitate şi mai puţină violentă (atât verbală cât şi fizică).

Dar cu toate aceste lipsuri Pride and Glory este un film destul de bun, ce merită vizionat. Printre plusuri s-ar enumera prestaţia actorilor. Din distribuţie fac parte numeroşi actori de renume, precum Edward Norton, Colin Farrell, Jon Voight şi Noah Emmerich. Edward Norton face din nou un rol peste media filmului, dovedind încă o dată că este unul dintre cei mai buni actori ai momentului. De asemenea Colin Farrell ne dovedeşte că se află pe o trasă ascendentă. Rolul din Pride and Glory fiind doar o confimare a prestaţiei bune din In Bruges.

Regizorul acestui film este Gavin O’Connor, aşa cum am menţionat şi mai sus. Deşi se află la începuturile carierei de regizor, Pride and Glory este deja al doilea film important. Primul film ce i-a adus succes este Miracle. Cu toate că putea să facă din Pride and Glory un film mult mai bun, Gavin O’Connor merită apreciat şi trebuie susţinut deoarece este un regizor şi un scenarist talentat.

Nota IMDB: 6.8

Nota Movie Feeds: 7

Reclame
  1. 11 decembrie 2009

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: