Ronin (1998)


 

Se ia o mână de foşti agenţi KGB, CIA, impostori şi membri IRA şi se formează o echipă care să lucreze la un plan privind o ambuscadă. Se amestecă cu un set de urmăriri între maşini, răsturnări de situaţie şi dramatism. Conţinutul se coace timp de două ore la foc intens, iar apoi delicatesa se consumă cu suspans.

În mare cam aceasta ar fi povestea filmului. Ar mai fi de adăugat că filmările s-au desfăşurat în întregime în Franţa, unele dintre ele chiar pe Riviera Franceză. Sună interesant, nu? Ei bine cam aşa şi e.

Cu toate acestea filmul mai are şi câteva lipsuri. Unele faze sunt exagerate, producătorii filmului folosindu-se în exces de ele. Ca să vă dau un exemplu, doar în Ronin am văzut cum un Peugeot se poate ţine după un BMW. Mai sunt şi vreo câteva clişee, dar am să vă las pe voi să vă daţi seama despre ce e vorba. Pe lângă asta, povestea filmului mi-a adus aminte de Heat şi Munich. Iată aşadar că majoritatea filmelor de acţiune au oarecum acelaşi nucleu, suferind puţin de lipsă de originalitate.

Un alt punct slab al filmului ar fi acela că se pune prea mult accentul pe acţiune şi mai puţin pe construcţia personajelor. De aceea la sfârşitul filmului vom rămâne cu câteva întrebări fără răspuns. Dar poate că tocmai ăsta e farmecul.

Regizorul filmului este răposatul John Frankenheimer, cel ce a mai făcut The Manchurian Candidate şi French Connection II. Din păcate Ronin a fost unul dintre ultimele sale filme, deoarece a decedat în 2002.

Distribuţia filmului este una destul de interesantă, aceasta conţinând actori precum Robert De Niro, Jean Reno, Natascha McElhone, Stellan Skarsgård, Jonathan Pryce şi Sean Bean. Prestaţia lor este una foarte bună, de remarcat fiind cea a lui Stellan Skarsgård şi a Nataschei McElhone.

În final, Ronin este un film de acţiune destul de bun, dar cred că putea fi şi mai bun. Totuşi consider că Ronin este cu mult peste filmele de acţiune ce se fac în ziua de azi.

Nota IMDB: 7.2

Nota Movie Feeds: 7

Reclame
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: