Die Welle (2008)


 

 

Bazat pe întâmplări reale, dar și inspirat de filmul american cu acelasi nume, „Die Welle” a apărut în 2008. Filmul este regizat de Dennis Gansel, un tânăr regizor ce arată prin acest film că are potențial.

După cum bine v-ați dat seama, povestea se desfășoară într-un oraș din vestul Germaniei. Profesorul Rainer Wengel este un tip pasionat de rock și politică. Cu ocazia unei sesiuni speciale în care predă cursul de Autocrație încearcă să le demonstreze elevilor săi că fascismul  ar putea oricând să reapară. El face astfel un experiment, formând din elevii ce participă la cursul său un grup unitar, care să se bazeze pe aceleași principii și care să fie foarte unit. Acest grup ia numele de „Die Wielle” (de aici și numele filmului), iar profesorul Rainer devine lider.

Deși experimentul original a avut loc în Statele Unite în 1967, Dennis Gansel reușește foarte bine să se adapteze filmul vremurilor noastre, dându-i totodată și doza necesară de realism. Pe lângă povestea filmului după care este inspirat, Gansel a mai modificat și unele scene foarte importante din film, dându-i o doză ridicată de dramatism.

Distribuția filmului cuprinde în mare parte actori tineri precum Frederick Lau, Jennifer Ulrich, Max Riemelt și Cristina Do Rego. Dar pe lângă aceștia mai participă și Jürgen Vogel, un actor ce îl interpretează pe profesorul Rainer Wengel. Vogel a mai jucat în filme precum Wo ist Fred?, Ein Freund von mir, Der freie Wielle, Goodbye Lenin! și în Das Leben ist eine Baustelle.

Filmul acesta este încă o dovadă că cinematografia germană nu duce lipsă nici de actori buni și nici de subiecte interesante. Iar faptul că în ultima vreme tot mai multă lume a început să urmărească filme germane arată că nemții au început să primească aprecierile pe care le merită.

Nota IMDB: 7.5

Nota Rotten Tomatoes: 6.9

Nota Movie Feeds: 8

Reclame
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: