Heat (1995)


„Heat” este un film ce a apărut în 1995. Regizorul acestei capodopere este Michael Mann, cunoscut şi pentru producţii precum „The Last of the Mohicans”, „The Insider”, „Ali”, „Collateral” şi „Public Enemies”.

Michael Mann s-a inspirat în crearea acestui film din experienţele reale ale detectivului Chuck Adamson, ce în anii ’60 s-a aflat în urmărirea unui răufăcător pe nume Mccauley.

Vincent Hanna şi Neil Mccauley sunt două personaje asemănătoare, dar care sunt de părţi diferite ale legii. Asemănările dintre cei doi sunt multiple, niciunul neştiind sa facă altceva înafară de meseria lor, vieţile ambilor sunt foarte dezordonate, iar singurul lucru ce-i face să trăiască este munca pe care o practică. „Heat” este aşadar povestea unui criminal şi a unui poliţist, Neil Mccauley, respectiv Vincent Hanna. Neil şi echipa sa încep o serie de jafuri în Los Angeles, dar nu durează mult până când locotenentul Vincent Hanna îi descoperă pe răufăcători. După un flagrant nereuşit, Hanna îşi dă seama că această echipă este una foarte experimentată şi începe să le acorde tot mai multă importanţă. Însă devotamentul pe care îl arată către muncă nu este completat şi de o viaţă personală corespunzătoare, Hanna indepartandu-se treptat de cei dragi. De cealaltă parte, pentru Neil şi echipa sa jafurile reprezintă mai mult decât o simplă motivaţie financiară. Acest lucru determină o muncă dedicată atât a poliţiştilor cât şi a răufăcătorilor, eforturile celor două tabere anulându-se reciproc.

„Heat” are toate ingredientele unui film de acţiune de succes, momentele tensionate alternând cu cele în care ne este prezentată o psihologie fină a caracterelor.  Filmul are de asemeni şi o distribuţie excepţională, din care nu lipsesc doi dintre „monştrii sacri” ai cinematografiei moderne, Robert de Niro şi Al Pacino („Heat” fiind primul film în care cei doi actori se întâlnesc). Pe lângă aceştia mai putem regăsi actori consacraţi precum Jon Voight, Tom Sizemore, Val Kilmer, Ashley Judd, dar şi o Natalie Portman în vârstă de doar 14 ani.

Sper că toate aceste argumente vă vor face curioşi, „Heat” fiind un film ce nu trebuie fi ratat.

Nota IMDB : 8.3

Nota Rotten Tomatoes: 8.9

Nota Movie Feeds: 10

8.3
Reclame
  1. 29 noiembrie 2009
    Trackback from : Ronin (1998) « Movie Feeds

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: